top of page

Tutustu DIVA Virtuaalibrunssin kattavaan tietopakettiin elintarvikealan yrityksille!

Aamun Virtuaalibrunssin merkeissä saatiin todella kattava tietopaketti elintarvikealan mikro- ja pk-yrityksille. Kannattaa ehdottomasti tutustua tallenteeseen sekä esitysten kalvoihin - luvassa hyviä vinkkejä energiatehokkuuden edistämiseen, tietoa ja esimerkkejä vihreimmistä pakkauksista sekä konkreettisia vinkkejä ympäristövastuusta ja materiaalitehokkuudesta elintarvikealalla sekä sitoumuksista.


Katso DIVA Virtuaalibrunch tallennetta täältä!


Virittäytyy brunssitunnelmaan!


Ensimmäiseksi DIVA - hankkeen projektipäällikkö Kristiina Paju esitteli brunssin käytäntöjä sekä omia vastuullisia brunssieväitä ja pyysi kuuntelijoita osallistumaan DIVA-tuotepaketin arvontaan laittamalla kuvan omista vastuullisista brunssieväistä tai kommentin siitä, mitä vastuullinen brunssieväs pitäisi olla.


Sen jälkeen Paju esitteli myös Data ja innovaatiot vihreän siirtymän tukena elintarvikealalla (DIVA) - hanketta, sen tavoitteita ja toimenpiteitä. Samalla kutsuttiin yrittäjiä ja yritysten edustajia tuleviin DIVA - tapahtumiin kuten DIVA yritysvierailulle Jospak Oy:hun 25.4.2022 (ilmoittautuminen on nyt käynnissä!) sekä DIVA Ekosysteemitapaamisiin (seuraava 26.4.2022) ja DIVA webinaariin datan visualisoinnista ja yritysesimerkeistä 18.5.2022 klo 9-10. Syksyllä tuleva sivuvirtahackathon mainittiin myös sekä kannustettiin yrityksiä pohtimaan tehtävänantoja elintarvikealan ja biotekniikan opiskelijoille.


Lataa alustuksen kalvot:

DIVA Virtuaalibrunch 4.4.2022
.pdf
Download PDF • 2.35MB

Alustuksen jälkeen saivat puheenvuoron vastuullisuuden edistämisen asiantuntijat. Ensimmäisenä sai sanaa Sami Seuna (Ekokumppanit Oy) kertoi erilaisista ratkaisuista energiatehokkuuden lisäämiseksi elintarvikealan pk-yrityksissä - erityisesti fokuksena olivat pienet yritykset, joilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia tehdä isoja investointeja tai energiaremontteja. Pienilläkin askeleilla voidaan päästä liikkeelle ja säästää niin luontoa ja resursseja kuin rahaa.

Energiatehokkuuden lisääminen 04042022 Sami Seuna final pdf
.pdf
Download PDF • 601KB

VTT:n tutkija Taina Lahtinen esitteli Package Heroes - hanketta ja erilaisia demo-esimerkkejä, miten pakkaukset ovat muuttuneet vihreimmiksi. Package Heroes - hanke tutkii ja kehittää erilaisia ratkaisuja, joilla elintarvikealan pakkauksista syntyvää jätekuormaa tulevaisuudessa vähennetään. Hankkeella on myös vahva linkitys Suomen muovitiekarttaan ja EU:n pakkausmateriaaleille asettamiin kierrätystavoitteisiin.

DIVA-hanke_aamutilaisuus_04042022_Package-Heroes-hanke_Lahtinen
.pdf
Download PDF • 1.00MB

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n viestintäpäällikkö Mirva Naatula kertoi omassa esityksessä mitä kaikkea ympäristövastuu pitää sisällään ja mitä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi vastuullisuusviestinnässä.

PowerPoint LHJ 2022_DIVA_ympäristövastuu ja biojäte
.pdf
Download PDF • 1.78MB

Motiva Oy:n johtava asiantuntija Aki Finér kertoi elintarvikealan sitoumuksista ja miksi ne ovat hyviä keinoja myös pienille yrityksille asettaa tavoitteita vihreän siirtymän edistämiseksi. Materiaalitehokkuudella kun on mahdollista myös säästää kustannuksissa ja samalla muuttaa toimintaa vastuullisemmaksi luonnon ja yhteiskunnan tiimoilta. Yritykset voivat tehdä omia vapaaehtoisia sitoumuksia helposti Sitoumus2050.fi - sivuoston kautta - Akin esityksestä löytyy hyviä esimerkkejä miksi kannattaa sitoumus tehdä ja miten elintarvikeala on siinä jo edelläkävijäroolissa!


Katso DIVA Virtuaalibrunch tallennetta täältä!


Virtuaalibrunssin ideana oli myös nostaa keskusteluun brunssieväiden vastuullisuus ja sitä tehtiin pienen kilpailun/arvonnan muodossa - osallistujia pyydettiin jakamaan kuvia omista vastuullisista brunssieväistä tai kommentoimaan, mistä vastuullinen brunssieväs voisi koostua.


Voittaja arvottiin kommentoijien keskuudesta ja arvonnassa onni suosii Hannaa! Onneksi olkoon - palkinto on jo toivottavasti tavoittanut voittajan! Hannan vastuullinen brunssieväs: "itse tehty sämpylä, välissä lähialueen salaattia sekä oman kylän kinkkua!"

Arvonnan voittaneen vastuulliset brunssieväät!

DIVA-hankkeen Minna Mäkisen brunssieväät taas olivat: "perunasoseen ylijäämästä valmistettuja rieskoja, salaattipeti lähialueen kasviksista sekä päällimmäisenä paikallisen järven kuhaa sipulikuorrutuksella. Juomana hävikki hedelmätarhan omenamehua!" - tästäkin voi vastuullinen brunssieväs olla tehty!


Kiitos tuhannesti kaikille aamupäivään osallistujille - vihreyden edistämisen opit ovat nyt kaikkien yrittäjien saatavilla, toivottavasti näihin myös tartutaan! :)

22 katselukertaa
bottom of page