top of page

Sivuvirtapaneelikeskustelun materiaalit

Päivitetty: 14. tammik. 2022

Tiistaina, 11. tammikuuta 2022, järjestettiin DIVA-hankkeessa "Sivuvirroista uutta virtaa liiketoimintaan"-paneelikeskustelu, jossa Ilkka Hippinen (Motiva Oy), Päivi Töyli (Turun Yliopisto/Brahea keskus), Sanna Lento (Hämeen ammattikorkeakoulu), Katja Helenius (Satafood Kehittämisyhdistys ry) sekä Raini Kiukas (DTS Finland Oy) pohtivat sivuvirtojen hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita.


Katso sivuvirtapaneelikeskustelun tallenne!


Paneelikeskusteluun osallistui yhteensä 17 henkilöä, joista 11 olivat vieraina kuuntelemassa. Edustettuna olivat Kanta-Hämeen alueen yrittäjät sekä sivuvirtaprojektien vetäjät - toivottavasti osallistujat saivat keskusteluista hyviä vinkkejä sekä ideoita työskentelyyn sivuvirtojen parissa.


Paneelikeskustelun aikana panelistit sekä osallistujat saivat vastata kahteen Menti-kysymykseen. Ensimmäinen oli aika simppeli ja tulos sen mukainen - kaikki vastanneet pitävät elintarvikealan sivuvirtoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta katsottuna selvästi mahdollisuutena.

Toinen kysymys olikin vähän haastavampi. Nimittäin liikuttiin kauempaa tulevaisuuteen - sellaiseen, jossa kiertotalous on normaali osa elintarvikealan arkea. Osallistujien ja panelistien tehtävänä oli listata toimia, millä tämä tulevaisuuskuva toteutetaan ja ykköseksi nousi selvästi yhteistyö.


Paneelikeskustelusta on tulossa vielä myöhemmin tärkeimpien oppien ja vinkkien yhteenveto sekä tallenne - ensiksi ilman tekstityksiä, mutta tekstitettykin versio on tulossa!


Kiitämme hankkeen puolesta niin panelisteja kuin osallistujakin - olette tervetulleita jatkossakin DIVA-hankkeen tapahtumiin!


Materiaalit:

DIVA-hankkeen esittely:

DIVA esitys_11.1.2022
.pdf
Download PDF • 1.04MB

Sivuvirtakysely yhteenveto (pdf):

DIVA sivuvirtakyselyn yhteenveto 11.1.2022
.pdf
Download PDF • 666KB

Paneelikeskustelun tallenne (ilman tekstityksiä) - tekstitetty versio tulossa myöhemmin!
48 katselukertaa
bottom of page