top of page

Mylläri Kurkku-Ale: sivuvirtayhteistyön tuloksia parhaimmillaan!

Päivitetty: 8. kesäk.

Forssalainen Panimo OlutMylly eli Myllärit (Anne ja Mikko Silmälä) lähtivät lokakuisen DIVA Sivuvirtahackathonin innoittamana tekemään yhteistyötä somerolaisen kurkkuja ja tomaatteja kasvattavan Talvisillan Tähkä ja Trekoolin (Kaisa Vasama-Kakko ja Juha Kakko) kanssa - yksi hackathonin voittoideoista oli nimittäin kiertotalous-symbioosi niiden kahden yrityksen välillä. Nyt on syntynyt uusi tuote - Kurkku-Ale! DIVA-hanketiimi onnittelee innovatiivisia yrittäjäpariskuntia huikeasta työstä ja tuotekehityksen viemisestä todellakin seuraavalle tasolle!
Lokakuussa 2022 osallistuivat panimo OlutMylly ja Talvisillan Tähkä ja Trekooli DIVA-hankkeen järjestämään Sivuvirtahackathoniin toimeksiantajina. Molemmilla yrityksellä oli omia sivuvirtoja, joiden hyödyntämiseen toivottiin HAMK:in bio- ja elintarviketekniikan opiskelijoilta uusia näkökulmia ja ideoita - OlutMyllyn mallasmäski ja Talvisillan Tähkän ja Trekoolin ylijäämäkasvikset sekä viherbiomassa. Sivuvirtahackathon järjestettiin monen tahon yhteistyönä (mukana Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, HAMK Bio, HAMK Smart sekä HAMK Design Factory) hybridinä eli osa opiskelija-tiimeistä olivat paikan päällä, osa seurasi päivää verkon välityksellä. Tehokkaan ideoinnin seurauksena valittiin molemmalle yritykselle voittaja-idea raadin toimesta - yksi niistä oli yhteistyö kahden toimeksiantajayrityksen välillä. Tähän voittajatiimiin kuuluivat Samuli Antikainen, Johanna Ikonen, Elina Kallio, Desiré Lindberg ja Hanna Sirviö.


Voittajatiimin kiertotalousyhteistyön visualisointia

Hackathonin jälkeen opiskelijoiden esitykset ja ideat lähetettiin eteenpäin yrityksille. Tammikuussa 2023 DIVA-hanke toi yrittäjäpariskunnat yhteisen pöydän ääreen, jossa käytiin pikaisesti hackathonin tuloksia läpi. Seurasi aktiivinen ja innostunut keskustelu/suunnittelu yritysten välillä - fokuksena hävikistä valmistetun kausioluen kokeilu. Kevään aikana OlutMylly on kehittänyt Talvisillan Tähkän ja Trekoolin hävikkikurkuista uuden tuotteen, joka on saanut nimeksi Kurkku-Ale!


Kurkkaa OlutMyllyn video Kurkku-Alen keittämisestä:
Tule ja maista Kurkku-Alea DIVA-hankkeen lopputapahtumassa 15.8.2023, jossa se tulee olemaan osana MakuTorin maistiaisia. Ilmoittautuminen hankkeen lopputapahtumaan aukeaa heinäkuun aikana eli silloin kannattaa heti varata paikka Forssassa tapahtuvaan verkostoitumis- ja kiertotaloustapahtumaan!


Kurkku-Ale on huikea esimerkki kiertotalouden innoittamasta yhteistyöstä pienten elintarvikealan yritysten välillä (kuva: Anne Silmälä, OlutMylly Oy)

80 katselukertaa
bottom of page