top of page

Motivan materiaalitehokkuuden sitoumus 2022-2026 - liity mukaan!

Päivitetty: 27. kesäk. 2022

Motiva on julkaissut tiedotteen elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen uusimisesta kaudelle 2022-2026. Materiaalitehokkuuden sitoumus on yrityksille tärkeä työkalu kiertotalouden edistämisen näkökulmasta - yritys valitsee omat materiaalitehokkuustoimensa ja niiden tavoitteet.


Yritykset sitoutuvat esimerkiksi ennaltaehkäisemään elintarvikejätteen ja ruokahävikin syntyä, parantamaan materiaalitehokkuutta tuote-, pakkaus- ja palvelusuunnittelun avulla ja kehittämään sivuvirtojen hyötykäyttöä.


LUE LISÄÄ SITOUMUKSESTA JA LIITY MUKAAN!


Motiva Oy:n 1.3.2022 julkaistu tiedote:


"Materiaalitehokkuuden sitoumuksen uusi kausi 2022–2026 jatkaa elintarvikealan toimia elintarvikkeiden kestävämmän valmistuksen, jakelun ja kulutuksen edistämiseksi. Elintarviketeollisuusliitto ry, Päivittäistavarakauppa ry ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry ovat allekirjoittaneet sitoumuksen työ- ja elinkeinoministeriön, maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön kanssa.


Ensimmäisellä kaudella 2019–2021 sitoumukseen liittyneet 17 yritystä onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä, muovin käyttöä, jätettä ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tuloksiin päästiin prosessien materiaalitehokkuutta parantamalla, sivuvirtoja hyödyntämällä ja kierrätysastetta nostamalla. Erinomaiset tulokset kannustavat toimijoita nyt uudelle sopimuskaudelle. Ravintola-ala liittyy mukaan uutena osapuolena, mikä lisää entisestään sitoumuksen vaikuttavuutta.


Elintarvikealan yritysten tavoitteena on saavuttaa käytännön materiaalitehokkuustoimilla toimialatasoisesti mitattavia taloudellisia ja ympäristöllisiä hyötyjä. Samalla lisätään elintarvikeketjun ja kuluttajien tietoisuutta materiaalitehokkuuden mahdollisuuksista ja keinoista.


Tavoitteena on, että vuoden 2024 loppuun mennessä sitoumukseen liittyneet yritykset edustavat 90 prosenttia Päivittäistavarakauppa ry:n, 40 prosenttia Elintarviketeollisuusliitto ry:n ja 20 prosenttia MaRa ry:n ravintola-alan jäsenyritysten liikevaihdosta." Lue tiedote loppuun täällä!


Ministerien videotervehdys:


DIVA-hankkeen osalta suosittelemme materiaalitehokkuuden sitoumuksien tekemistä kaikille elintarvikealan mikro- ja pk-yrityksille - jokaisella on vapaus päättää millä toimenpiteillä ja millä tasolla sitoutuu edistämään materiaalitehokkuutta sekä kiertotaloutta. Pohdimme myös hankkeen puolesta yhteisen sitoumuksen tekemistä.

18 katselukertaa
bottom of page