top of page

DIVA oli mukana FRUSH-kiertotaloustapahtumassa ja ohjausryhmä pohti DIVA:n jatkoa

DIVA-hanke oli mukana FRUSH-kiertotaloustapahtumassa esittelemässä hankkeessa tehtyä työtä ja kiertotalousinnovaatioitaan Forssan HAMK:in kampuksella torstaina 27.4.2023.

DIVA-hankkeen ständillä esiteltiin panimo OlutMyllyn mäskin uusiokäyttöä, mäski oli konkreettisesti myös paikan päällä nähtävänä/kosketeltavana. OlutMyllyn mäski on sivutuote, joka syntyy oluen valmistusprosessissa ja sitä voidaan hyödyntää monella tapaa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. DIVA-hankkeen hanketyöntekijät esittelivät yleisölle erilaisia tapoja käyttää mäskiä uudelleen, kuten eläinten rehuna tai energianlähteenä, mutta myös uusiotuotteiden raaka-aineena, kuten OlutMylly on jo tehnyt. Aikaisemmin biojätteeseen päätyvä sivuvirta on saanut uuden elämän esimerkiksi mallasleivän sekä mäskimakkaran eli mäskärin muotossa - uusia kokeiluja tehdään jatkuvasti ja mäskiä voi löytää myös Motivan Materiaalitorilta.
Tapahtuma oli menestys, ja DIVA-hankkeen ständillä kävi paljon kiinnostuneita ihmisiä tutustumassa uusiin kiertotalousratkaisuihin sekä kuulemassa hankkeen kokemuksia kiertotalousyhteistyöhön liittyen. OlutMyllyn mäskin uusiokäyttö sai erityisen paljon huomiota, ja monet kävijät olivat innoissaan siitä, että sivutuotteelle löytyy hyödyllisiä käyttötarkoituksia.

DIVA-hankkeen edustajat olivat tyytyväisiä tapahtuman antiin ja kiittivät FRUSH-tapahtuman järjestäjiä mahdollisuudesta osallistua. Kiertotalous on tärkeä osa kestävää kehitystä, ja DIVA-hanke pyrkii edistämään sitä omalla toiminnallaan. Forssan FRUSH-tapahtuma oli hieno esimerkki siitä, miten eri toimijat voivat yhteistyöllä edistää kestävää kehitystä ja kiertotaloutta.


Hankkeen ohjausryhmä pohtii hankkeelle jatkoa

DIVA-hanketiimi järjesti seuraavana päivänä, 28.4.2023, ohjausryhmän kokouksen, johon osallistuivat Forssan ammatti-instituutin rehtori, Hämeen ammattikorkeakoulun asiantuntijat sekä Forssan Yrityskeskuksen edustaja sekä hanketiimin edustajat. Kokouksessa pohdittiin erilaisia keinoja, joilla pienet yritykset saataisiin mukaan hankkeiden kehittämistyöhön, ja ideoitiin konkreettisia toimenpiteitä, joilla kiertotaloutta voitaisiin edistää entistä paremmin.

DIVA-hanke on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä ja kiertotaloutta, ja ohjausryhmän kokouksessa tehtiin arvokasta työtä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Hankkeen edustajat kiittävät kaikkia kokoukseen osallistuneita ja ovat innokkaita jatkamaan työtä kestävän kehityksen edistämiseksi.


Katso kuvakaruselli FRUSH-tapahtumasta:31 katselukertaa
bottom of page