top of page

ti 15. marrask.

|

Verkossa

Sivuvirrat Materiaalitorille -etätyöpaja

Tervetuloa tutustumaan Materiaalitoriin. Materiaalitori on alusta, jossa resurssit voivat vaihtaa omistajaa! Tervetuloa!

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Sivuvirrat Materiaalitorille -etätyöpaja
Sivuvirrat Materiaalitorille -etätyöpaja

Aika ja paikka

15. marrask. 2022 klo 9.30 – 11.30

Verkossa

Mistä on kyse?

Tervetuloa Sivuvirrat Materiaalitorille - etätyöpajaan 15.11.2022 klo 9:30–11.30!

Toisen jäte on toisen raaka-aine. Hyödynnetäänkö yrityksessäsi syntyviä sivuvirtoja? Tarvitsetko materiaalia, joka voisi olla ylijäämää joltakin muulta?

Työpajassa opit havaitsemaan mahdolliset organisaation hukkaresurssit ja saat käytännön tukea Materiaalitorin käyttöönottoon ja hyödyntämiseen. Työpajan tulosten pohjalta pyritään muodostamaan teollisten symbioosien kehittämisaihiota ja tunnistamaan potentiaalisia toimijoita. Teollinen symbioosi on malli, jossa eri toimijat tuottavat lisäarvoa toisilleen hyödyntämällä toistensa hukkaresursseja. Nämä tunnistetut toimijat kutsutaan seuraavaan yhteiskehittämisen työpajaan.

Tapahtumaan voi osallistua etäyhteyksin ja se on osallistujille maksuton. Tapahtumaan kutsutaan yrityksiä erityisesti Kanta-Hämeestä.

Ilmoittaudu viimeistään 8.11.2022 mennessä: https://forms.office.com/r/ALJgHunzaA

Yhteistyössä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Hämeen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Motiva Oy sekä hankkeet VÄLKKY, DIVA ja Circwaste.

  • DIVA – Data ja innovaatio vihreän siirtymän tukena elintarvikealalla hanketta (ESR) rahoitetaan osana Euroopan Unionin Covid-19 pandemian johdosta toteuttamia toimia, päärahoittajana ELY-keskus. https://www.divahanke.net/
  • VÄLKKY – Vihreät älykkäät palvelut kiertotalousyritysten kehittämisessä hanketta (EAKR) rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia, päärahoittajana Uudenmaanliitto. www.hamk.fi/valkky
  • Circwaste – Kohti kiertotaloutta” on seitsenvuotinen hanke, joka edistää materiaalivirtojen tehokasta käyttöä, jätteen synnyn ehkäisyä ja materiaalien kierrätystä. Hanke saa suuren osan rahoituksesta Euroopan komission LIFE-ohjelmasta. https://www.materiaalitkiertoon.fi/fi-fi/circwaste

Voit tutustua Materiaalitoriin täällä: https://kiertotaloussuomi.fi/taito-ja-tyokalut/materiaalitori/

Huom.! Työpajaan osallistuvalla täytyy olla oikeudet edustaa yritystä, koska Materiaalitoriin kirjaudutaan suomi.fi-tunnistamisen kautta eli vasta silloin yritys pystyy käyttämään Materiaalitoria ja jättämään ilmoituksia! Osallistuvilla yrityksillä olisi hyvä olla tietty resurssi, palvelu, asiantuntijuus/osaaminen tai sivuvirta mielessä ja siihen liittyvät tiedot hallussa (esim. jos yritykseen syntyy paljon paperipusseja, niin kuinka paljon niitä syntyy ja haluaako yritys lahjoittaa tai myydä ne pussit toisille) - helpottaa palvelun käyttöön tutustumista!

Jaa somessa!

Event Info: Events
bottom of page